Winnen en verliezen

Winnen en verliezen (gastblog van Demi Mulder)

Vandaag hebben we een gastblog. Ik wil je meenemen naar een bijzonder en inspirerend verhaal dat mij enerzijds persoonlijk raakt en anderzijds herkenbaar zal zijn voor veel mensen in een wellicht wat andere vorm. Het thema is winnen en verliezen. Sinds een aantal jaar heb ik twee geweldige kado-dochters van inmiddels 14 en 12 jaar oud. Demi is de jongste en toen zij hoorde dat ik een blog ging starten, wilde zij niets liever dan ook een keer een blog schrijven. Dit is het resultaat, een blog vanuit het hart geschreven. Ik ben in ieder geval apetrots op deze stoere meid!

Verliezen, het is een van de moeilijkste dingen om te geloven of te horen in het leven. Het is het pijnlijkste, het moeilijkste ding in het leven. Iemand verliezen is iets bijzonders en je wordt er sterker van. Ik ben mijn moeder verloren toen ik 8 was en dat heeft me heel wat sterker gemaakt. Ik ben nu 12 en ik ben trots op mezelf hoe ik het doe en heb gedaan. Veel mensen hebben me geholpen, zo heb ik ook veel mensen leren kennen. Een daarvan is de vriendin van mijn vader, Eline. Dit blog schrijft zij, het heeft me goed geholpen. En ik ben trots dat ze dit blog begonnen is.

Het was lastig om te wennen aan een nieuwe moeder maar het lukt wel je komt er wel doorheen! Mensen leren kennen is lastig maar vergeet een ding niet. Beoordeel mensen niet te snel, iedereen heeft een verhaal en iedereen heeft een hart. Praat eens met mensen, leer ze kennen en leer jezelf kennen. Als je iemand bent verloren kan niemand diegene vervangen maar mensen kunnen je wel helpen en die hulp moet je toestaan, het is heel lastig maar ga ervoor! Wat ik wil zeggen is: leven staat in teken van geven en nemen dus als je iets kwijt bent neem dan het andere.

Demi Mulder, 12 jaar