Bh met korting

Bh met korting

Nú in de aanbieding bij Hunkemöller: de 3e bh gratis of de 2e bh voor de halve prijs! Euh… huh? De of-of is toch niet vergelijkbaar? Bij de 3e gratis betaal je toch een andere prijs per bh dan bij de 2e voor de halve prijs? Ik word altijd even in verwarring gebracht bij dit soort kortingsacties. Nu ben ik een echte alfa en is rekenen niet mijn sterkste punt, maar toch, hier kan ik nog wel beredeneren welke optie voordeliger is. En dan komt de hamvraag: heb ik 3 nieuwe bh’s nodig?

We worden continu voor de gek gehouden en we houden er nog van ook. Kortingsknallers, hamsterweken, dolle dwaze dagen, het houdt niet op. Ik heb het idee dat er tegenwoordig altijd wel ergens een sale te vinden is. En ook ik zoek het regelmatig op. Alhoewel meer via internet dan live in de shopping area. Zo heb ik al een televisie, een wasmachine, schoenen, boeken, hotelovernachtingen en weet ik wat nog meer met behoorlijk lagere prijzen dan de reguliere prijzen gescoord. En ja, dat geeft een kick! Of is het omdat ik van geboorte een Zeeuwse ben?

Ik vraag me wel af in hoeverre dat verschilt voor mannen en voor vrouwen. Als het om mode gaat, zeker weten, maar als het om technische dingen gaat, twijfel ik. Ik heb een aantal mannen in mijn omgeving die altijd alert zijn op het nieuwste van het nieuwste op technisch gebied, en daar helemaal bevlogen door worden. Soms willen ze het gewoon hebben en geven ze het geld ervoor uit, maar meestal wachten zij net even met kopen tot de prijzen gedaald zijn. De ‘toegevoegde waarde’ van die technische producten achten zij waarschijnlijk net zo hoog als wij vrouwen dat met die nieuwe Michael Kors handtas doen. Of gaan we toch naar de Primark om de neppe look-a-like te kopen?

Nog zo’n succesnummer trouwens, de Primark. Los van wat er achter de schermen gebeurt met de productie en arbeidsomstandigheden, heeft de Primark een ongelooflijke successtory gemaakt. Volgens mij gaan alle tieners er shoppen. Ze hebben de laatste mode, kopiëren deze laatste mode bijna perfect en hebben een dusdanige kwaliteit dat het goed is wanneer je het koopt maar dat je toch na een maand of wat weer in de Primark staat. Ik vind het knap. En zelfs de Primark heeft kortingknallers, je kunt er dan echt voor een paar euro volledig gekleed uit rollen.

Het blijft me triggeren, dat hele shopping gebeuren. Ik hou ervan om voor de gek te worden gehouden met kortingsacties én ik blijf die Zeeuwse die geen cent teveel wil betalen. Mooie balans toch?