Stilstand is beweging

Stilstand is beweging

Mijnidealeik.nl… Ik wil ideaal zijn. Ik wil perfect zijn. Ik wil compleet en volmaakt zijn. Want ik ben leuk, ik ben een topper, ik ben geweldig!

Hahaha, wat een onzin. Niemand is perfect en niemand is ideaal. We streven allemaal naar die perfectie en idealiteit, ons hele leven lang, en bereiken het nooit. Goed. Deze illusie is bij deze over de schutting gegooid. Laten we ons bezig houden met de weg naar idealiteit, zonder het ooit te hoeven bereiken. Want ieder mens is blijvend in ontwikkeling, soms bewust maar vaak ook onbewust. Alle processen die er in een menselijk leven plaatsvinden, zorgen voor een vorm van verandering, beweging en groei. Ik denk aan de quote ‘Stilstand is achteruitgang’. Achteruitgang? Is het überhaupt wel mogelijk om achteruit te gaan? Volgens mij is ontwikkeling altijd vóóruitgang, of op zijn minst beweging, op welke manier dan ook. Op het ene moment misschien wat sneller dan op een ander moment en op een bepaalde wijze wellicht meer gewenst dan op een andere wijze. Stilstand is geen achteruitgang, stilstand is een vorm van beweging. De quote kan beter zijn ‘Stilstand is beweging en beweging is vooruitgang’.

Dit blog gaat over jou, over mij, over groei, over ontwikkeling en vooral over jou in jouw ideale wereld, over mij in mijn ideale wereld en over ieder ander in hun eigen ideale wereld. En wat een mooie werelden zijn dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *